dijous, 19 d’octubre del 2017

PER ANAR REPASSANT SI VOS ANIMAU!! ;)

Estimades famílies,

El curs ja està ben començat i hem pensat informar-vos del que estam treballant per així, aquells que ho desitgin, anar practicant i reforçant a casa alguns continguts.

De MATEMÀTIQUES hem introduit la suma portant i abans de que acabi el trimestre també ho farem amb la resta.
Feim sèries numèriques comptant de 5 en 5, 10 en 10, 2 en 2,...
També diferenciar entre major que (>), menor que (<) i igual (=), així com també identificar els números anterior i posterior d'un concret fins al 100 de moment.
Molt important, entendre que una desena és "un paquetet de 10", que 10 unitats fan una desena, i no caure en l'error, per exemple, de que 25 té 20 desenes. Sabem que és una mica abstracte però ho anirem practicant.
A part, seguirem amb la resolució de problemes, tant a l'aula com de deures els caps de setmana. És important treballar la comprensió dels enunciats i que facin l'esforç de descobrir què els demanen, ja que de vegades els resolen per intuició al veure els números entre les lletres.

Pel que fa a les LLENGÜES, insistir en començar amb majúscula les frases y respostes a preguntes i acabar amb el punt.
Diferenciar entre noms propis i noms comuns per poder escriure els que corresponen en majúscula.
Hem iniciat la separació en síl·labes de les paraules i introduit paraules amb ca, co, cu que i qui. Molts usen "ce o ci" quan volen escriure "que i qui". Poc a poc ho aniran assolint, però si se'ls dóna un nombre de paraules a completar amb aquests és important que no cometin l'error.
La, el i "l'" davant les paraules començades en vocal i h.
Sens dubte no deixam de banda la redacció de textos lliures, comprensions lectores, comprensions orals, dictats,...
Han d'intentar fer l'esforç a les comprensions lectores de retornar a llegir el text quan no saben la resposta a la pregunta indicada i no frustrar-se perquè no saben què posar. Han de saber que tenen la informació a les seves mans.

Esperam que el "petit testament" vos sigui útil ja que de llengües no tenim llibres i els de matemàtiques són un complement a l'aprenentatge manipulatiu que feim a l'aula.

Qualsevol dubte o necessitat no dubteu amb contactar amb nosaltres.

Una cordial salutació!!

Bel, Montse i Aina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada